sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Ystävänpäivän vadelma-banaanimuffinit

Hehkutin jo somekanavissani näitä ihania vadelma-banaanimuffinsseja, jotka loihdin nuorimman poikani kanssa vapaapäivän kunniaksi aiemmin tällä viikolla. Teimme näitä myös tänään ystävänpäiväbrunssille, jota söimme perheen kesken. Nämä ovat mielestäni nyt niitä "vähän parempia ja terveellisempiä" muffinsseja, koska en ole käyttänyt näissä valkoista sokeria lainkaan, ainoastaan lisämaukeutuksena 2 rkl hunajaa. Nämä ovat myös maidottomia ja gluteenittomia, nam!



Vadelma-banaanimuffinit 6kpl

3 munaa
n. 40g kookosöljyä (käytin neutraalinmakuista)
1 kypsä banaani
2rkl hunajaa
2dl gluteenittomia jauhoja
2rkl psylliumia
2tl leivinjauhetta
n.2tl kardemummaa
aitoa vaniljaa
vadelmia

Jauhoina olen käyttänyt 1dl manteli-, 1/2 dl kookos- ja 1/2 riisijauhoja, mutta olen tehnyt näitä myös ilman riisijauhoja. Jokainen voi omien mieltymystensä mukaan valita mitä jauhoja käyttää, vaihtelu virkistää;) Vadelmat toimi tässä täydellisesti, mutta pakko kokeilla näitä seuraavan kerran miltä maistuvat mustikoilla!

Homma menee kaikessa yksinkertaisuudessaan näin: Sekoita munat, kookosöljy, hunaja ja banaani sauvasekoittimella sileäksi massaksi. Sekoita erillisessä kulhossa kuivat aineet sekaisin keskenään. Yhdistä massat ja sekoita hyvin. Anna taikinan vetäytyä hetki. Tässä vaiheessa voit vielä maistella taikinaa ja lisätä kardemummaa, vaniljaa tai hunajaa jos haluat. Sekoita jäiset vadelmat joukkoon ja annostele muffinssivuokiin. Käytin muffinssipeltiä, johon laitoin vielä paperiset muffinssivuoat.

Paista 170 asteessa n. 30-35 min.  Anna jäähtyä hetki, jos maltat;)



Ekassa erässä kolme muffinssia vadelmilla, kolme ilman. Molemmat toimii, mutta itse liputan ehdottomasti vadelmamuffinssien puolesta:)

Brunssi


2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä! Onnea uudelle blogille!

    Henna / stoori.fi/pakkomielteita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Henna!:) jos kokeilette muffinsseja joku kerta niin kerro ihmeessä mitä tykkäsitte;)

      Poista